Pornind de la un post al lui Carmen Holoteanu, am gasit un link catre o discutie de pe acelasi eLearning Blog, care combate necesitatea unui forum pentru bloggeri (idee propusa atunci de Sorin). Am citit postul respectiv la vremea lui dar, sincer sa fiu, uitasem.
Ce spune Carmen acolo este destul de adevarat: bloggerii prefera sa scrie in blogurile lor, decat in forumuri, ca bloggerii cu experienta nu prea vor participa la discutie si ca majoritatea bloggerilor prefera sa caute solutii pe alte bloguri. Mai mult, Carmen propune mai degraba crearea unei liste cu solutii, decat un forum.
Ce m-a facut insa pe mine sa creez un astfel de forum?
De 6 luni, de cand am luat contact cu bloggerii romani, am avut ocazia sa imi dau seama de mai multe lucruri:
- majoritatea nu stiu decat lucrurile de baza ale partii tehnice a blogurilor (permalinks, trackbacks… what???);
- acum, mai mult decat la inceputul anului, apar din ce in ce mai multi bloggeri noi, care nu stiu elemente de baza din blogging (chiar si un element simplu ca “nu faceti spam in comentarii” trebuie explicat);
- multi bloggeri nu stiu ca se poate si mai bine (tin minte surpriza multor bloggeri cand au aflat cat de putin te costa sa ai propriul wordpress instalat pe un server, cu propriul domeniu);
- optimizarea pentru motoarele de cautare si promovarea blogurilor sunt aproape complet necunoscute (mai ales incepatorilor);
- problogging-ul nu este o optiune pentru multi, desi sume precum 200-300$/luna ar fi relativ usor de obtinut. Foarte putini stiu insa ca este posibil.
Cam acestea sunt motivele pentru care am pornit forumul. Chiar ieri discutam cu cineva care ma intreba cum scriu atat de multe posturi intr-o zi (pe blogurile in limba engleza): chair stau toata ziua pe net? Asa a aflat ca WordPress-ul are o optiune de “Future posting” pe care eu o folosesc din plin si ca nu, nu stau decat vreo 3-4 ore pe zi pentru a scrie in bloguri. Un lucru care mie mi se parea de la sine inteles, blogger-ului respectiv i s-a parut o mare descoperire.
Un forum pentru bloggeri va raspunde, in mare parte, acestor cautari. Dupa cum spuneam, nimeni nu iti poate spune cum si ce sa scrii intr-un blog, dar in mod cert un astfel de forum te poate ajuta sa ai o audienta mai mare, rezolvand probleme tehnice de care te-ai putea lovi la inceput. O audienta mai mare inseamna o mai mare responsabilitate care, intr-un final, inseamna sa iti imbunatatesti stilul de scris (sau nu :D).