Acest post este scris de Ancuta Lebada
Mie-mi place sa stiu tot ce misca in online (sau aproape tot), cine, ce a spus despre un business/brand sau chiar despre mine si cum nu am timp sa citesc toate blogurile si sa vad chiar tot, am nevoie de ceva care sa-mi livreze informatii pe mail.
ZeList Monitor ne face traiul mai usor si monitorizeaza mare parte din spatiul online romanesc: peste 2000 de grupuri, vreo 150000 pagini de Facebook, cele mai importante forumuri, peste 63000 de bloguri, plus 50000 conturi de Twitter si inca vreo 1200 de surse presa online.
Ce poti face cu ZeList Monitor:
– poti monitoriza cuvinte cheie si expresii, usor de definit de user, cu posibilitatea de a elimina din cautari cuvintele care vrei sa fie excluse din cautari.
– poti culege rezultate din categoriile cele mai mari surse de continut online: presa online, bloguri, Twitter, Facebook, forumuri, incluzand si sectiunea de comentarii.
– poti beneficia de rezultate pentru ultimele 24 de ore, 7 zile, 30 zile, 365 zile, cu alerte / sumar, zilnic / saptamanal, disponibil online, trimise pe email (la mai multe adrese) sau in RSS Reader, cu posibilitatea de a personaliza raporturile generate (logo, cromatica).
De ce e Zelist Monitor util:
– poti organiza rezultatele in functie de criterii precum relevanta, sursa monitorizata etc.
– poti alege sa primesti alerte pe email de fiecare data cand expresiile definite sunt identificate in cadrul surselor monitorizate.
– include o sectiune de monitorizare a campaniilor in social media, cu calcularea inclusiv a reach-ului campaniei.
– permite monitorizarea inclusiv a concurentei (prin cuvintele cheie stabilite), cu posibilitatea de a realiza analize comparative intre rezultatele pentru expresiile / campaniile definite.
– dincolo de rezultatele cantitative furnizate, Zelist Monitor calculeaza dupa un algoritm propriu o serie de indicatori semnificativi:
– viewership-ul (numarul de vizitatori potentiali care parcurg un anumit mesaj), impactul mentiunilor (impactul expunerii mesajului asupra unui numar cat mai mare de vizitatori, in 5 trepte: foarte slab, slab, mediu, puternic si foarte puternic);
– autoritatea sursei (relevanta in randul publicului tinta si numar de cititori, pe o scala de la 0 – complet irelevant la 10 – extrem de importanta),
– relevanta mentiunii
– atitudinea fata de brand
– sentimentul atribuit fiecarei mentiuni (se tine cont de flexiunile lingvistice in analiza sentimentului).
– furnizeaza rapoarte structurate pe sectiuni, cu grafice si cifre / procente detaliate, ce pot fi exportate in fisiere in format Doc, Excel, PDF, CSV.
– permite crearea de subconturi, cu grade diferite de acces, in functie de necesitatile user-ilor.
– fiecare dintre datele afisate pot fi modificate ca relevanta, in functie de particularitatile fiecarei industrii.
– nu include doar sursele originale, ci si preluarile (de exemplu: include atat tweeturile, cat si retweeturile).
– analizeaza sursele mentionarilor, cu nume, data, date demografice si geografie, link si continutul mesajului, in functie de numar de followers pe Twitter (pentru persoane), dar si de pozitia in Zelist (pentru bloguri).
– ofera o sectiune de Social Media insights, care ofera informatii despre trendurile din mediul online, precum evolutia blogosferei, a twitosferei, evolutia Facebook in Romania si a presei online de la noi.
ZeList Monitor e un tool foarte util pentru activitatea online din Romania si se vede ca echipa munceste constant la imbunatatirea algoritmului, pentru a oferi rezultate cat mai relevante.
Aveti alte sugestii de unelte de monitorizare?